Logo

Nieuwe inrichting openbare ruimte Rotsoord

In Rotsoord, een bruisende buurt in het hart van Utrecht, vinden momenteel diverse werkzaamheden plaats in opdracht van de gemeente met als doel de infrastructuur en leefomgeving van deze levendige buurt te verbeteren en te vernieuwen.

IMG 20240213 WA0206
G37 A7177

Rene Entrop Projectleider infra

Vakgebied Wegenbouw.

Locatie Utrecht

Status project In uitvoering

Vernieuwing en vooruitgang: De werkzaamheden in Rotsoord

De werkzaamheden in Rotsoord zijn divers en omvatten onder meer het verwijderen van oude structuren en begroeiing door middel van rooi-, sloop- en opbreekwerkzaamheden. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd voor nieuwe ontwikkelingen binnen de wijk. Daarnaast wordt grondwerk uitgevoerd om de ondergrondse infrastructuur te verbeteren.


Het streven naar een veilige en gezonde leefomgeving wordt benadrukt door het uitvoeren van saneringswerkzaamheden, die ervoor zorgen dat eventuele bodemverontreinigingen worden verwijderd. Het leggen van essentiële leidingen, zoals water- en gasleidingen, draagt bij aan het voldoen aan de groeiende behoeften van de buurt.


Om de mobiliteit en toegankelijkheid te verbeteren, worden nieuwe verhardingen aangebracht, waaronder wegen, trottoirs en fietspaden. Deze worden slim geïntegreerd met groenvoorzieningen, waardoor het groene karakter behouden blijft en de leefomgeving voor alle bewoners wordt verbeterd. Bijzondere aandacht gaat uit naar de leefomgeving rondom de HKU (Oude Pastoe Fabriek), waar specifieke ruimte wordt gecreëerd voor studenten om te genieten van een buitenleefomgeving.

Daarnaast worden wadi's aangelegd om overtollig water op een natuurlijke wijze terug te laten vloeien naar de natuur. En terwijl al deze verbeteringen plaatsvinden, wordt ook de openbare verlichting vernieuwd en worden waterleidingen aangepast in het kader van het rioolproject, zodat de buurt toekomstbestendig en duurzaam blijft functioneren.

IMG 20240213 WA0204

Kortom, de werkzaamheden in Rotsoord vertegenwoordigen een gevarieerd en uitgebreid project dat gericht is op het transformeren en verbeteren van deze levendige wijk. Door gecoördineerde inspanningen en aandacht voor veiligheid en kwaliteit streeft de gemeente Utrecht ernaar om Rotsoord te laten bloeien als een aantrekkelijke en leefbare gemeenschap voor haar inwoners en bezoekers.

IMG 20240213 WA01963

Meer weten over dit project? bel dan met:

Rene Entrop
Projectleider infra
06-23036389 r.entrop@peekbv-houten.nl
G37 A7177