Logo

Rioolwerkzaamheden Gemeente Houten

Peek Bouw & Infra voert een langdurig onderhoudscontract uit in Houten. Hierbij leggen wij onder andere het IT-riool aan.

20221124 PEEK div BAS 2828
G37 A7177

Rene Entrop Projectleider infra

Vakgebied Wegenbouw.

Locatie Houten

Status project In uitvoering

 Een IT-riool is een ondergronds systeem dat is ontworpen om regenwater op te vangen en het geleidelijk in de bodem te laten sijpelen. Dit helpt overstromingen te voorkomen, bevordert de grondwateraanvulling en vermindert watervervuiling door regenwater te filteren. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele afwateringssystemen. Ook voeren we kleine onderhoudswerkzaamheden uit. Of het nu gaat om een verstopte riool of andere calamiteiten, wij lossen het probleem snel en efficiënt op.

Het werk

In Houten zien we een groeiende trend waarbij men kiest voor een eigentijdse en duurzame aanpak in plaats van de traditionele riolering. Als gevolg van klimaatveranderingen worden straatkolken nu ontkoppeld van het conventionele riool en verbonden met een gloednieuwe buis die uitmondt in nabijgelegen watergangen Maar hier houdt het niet op - slimme sleufjes in deze buis hebben een bijzondere functie. Ze laten een deel van het regenwater rechtstreeks in de bodem infiltreren, alsof de natuur een handje meehelpt. Deze aanpak heeft niet alleen een groen randje, maar dient ook een praktisch doel. Door het regenwater gescheiden af te voeren, verlichten we de druk op het reguliere rioleringsstelsel. En dat betekent niet alleen minder stress voor de buizen, maar ook een verkleind risico op wateroverlast in panden. Het is een win-win situatie waarbij duurzaamheid hand in hand gaat met praktische oplossingen.

Afbeelding van Whats App op 2023 11 28 om 13 59 37 9d6aa069

Vragen over dit project? Vraag het aan:

Rene Entrop
Projectleider infra
06-23036389 r.entrop@peekbv-houten.nl
G37 A7177