Logo

Creatief veilig!

In opdracht van de gemeente Nieuwegein is een speciale en creatieve loop- en oversteek route gecreëerd. Voor groot en klein!

FB LI
G37 A7177

Rene Entrop Projectleider infra

Vakgebied Wegenbouw.

Locatie Nieuwegein

Status project Afgerond

Kleur aanbrengen!

Een vernieuwend gezicht heeft het vertrouwde zebrapad gekregen, waar de traditionele zwarte strepen plaats hebben gemaakt voor levendige blauwe markeringen. Deze opvallende verandering is niet beperkt gebleven tot slechts één oversteekpunt; ook andere oversteekpunten zijn nu gemarkeerd met dezelfde kenmerkende blauwe tint, waardoor het geheel een frisse en eigentijdse uitstraling heeft gekregen. Maar er is meer. Bij deze vernieuwde oversteeklocaties vind je nu trottoirtegels met inspirerende teksten. Deze teksten zijn ontworpen om niet alleen de veiligheid te benadrukken, maar ook om een motiverende en vriendelijke omgeving te creëren voor voetgangers, in het bijzonder voor de jongere generatie.

Daarnaast hebben we 21 potloden geplaatst op strategische punten rondom de oversteekplaatsen. Deze potloden dienen als speelse gidsen en zorgen ervoor dat kinderen op een veilige en plezierige manier de oversteekplaats bereiken. Het combineren van functionaliteit en speelsheid draagt bij aan een positieve ervaring voor alle gebruikers van deze oversteekpunten.

IMG 20231106 WA0094